Håll golvet rent och fint

Ett hem utan rent golv är som att ha smutsiga strumpor på sig konstant. Du drar in all smuts i huset där du har fötterna, och sedan kanske du spårar den tillbaka ut på gatan. Därför är det viktigt med golvvård i Göteborg.

Men hur håller du golvet rent?

Du kan börja med att dammsuga dem. Det är viktigt att dammsuga golven varje vecka. Om du har husdjur bör du göra det fler gånger i veckan.

Använd inte en upprätt dammsugare för att rengöra något annat än trägolv! Uppreststående sopmaskiner är fruktansvärda när det gäller att rengöra mattor och mattor, eftersom de inte kommer tillräckligt nära mattans yta och i stället trycker ut all smuts i luften där den bara hamnar i din näsa eller på en annan del av ditt hem. En dammsugare med roterande borstar eller slagkäppar fungerar mycket bättre.

Elektriska kvastar är utmärkta för rengöring av mattor eftersom de fungerar som dammsugare utan att ha roterande borstar som kan skada mattans lugg. Om du har en matta i ditt hem bör du ta dig tid att dammsuga den med en elektrisk kvast eller en dammsugare med roterande borste. Du kan också använda en mattfejarmaskin om du inte har någon av dessa apparater – då kan det vara bättre att ta professionell hjälp med golvvård i Göteborg. Vänd dig då till ett bra företag som vet hur de ska vårda ditt golv på bästa möjliga sätt, då behöver du inte investera i massa maskiner.

När du moppar golvet ska du se till att du moppar i cirkulära rörelser så att smutsen trycks ner i handduken i stället för att virvlas runt i cirklar. Använd någon typ av tvålfritt rengöringsmedel – som citronsaft eller vinäger – och skölj sedan av det ordentligt med rent vatten när du är klar med moppningen. Kom ihåg att torka golvet efter att du använt våta handdukar.