Träna på arbetstid

Alla som gillar mat vet att man kan få några kilon extra som inte sätter sig jämt fördelat över kroppen utan i mitt fall hamnade all övervikt över baken, det var svårt att komma i byxorna. För ett tag sedan började jag med träning på jobbet och har gått ner flera kilo och nu kan jag ha på mig mina kläder och slapp köpa nya. Både jag och mina kollegor är tacksamma till ett företag som erbjuder företagshälsovård i Jönköping med omnejd och denna företagshälsovård är helt inriktad på träning och friskvård och att personalen ska känna sig piggare och starkare. Jag har fått en bättre arbetsmoral och orkar mer med jobbet och det är helt klart företagshälsovård som gör susen. Vad företaget gör för mig personligen är att de tar med sig träningsutrustning så att vi kan träna precis som på ett gym men ibland är vi utomhus och gör någonting annat. 

Vi är ett gäng på 8 personer som en gång i veckan på betald arbetstid får träna och ingen av oss har känt oss trötta eller slitna och vi orkar med det vi ska göra och har energi när vi kommer hem från jobbet på kvällen. Så jag vill slå ett slag för denna företagshälsovård och tycker att ni ska be er chef att få träna på arbetstid, det ligger väl i arbetsgivarens intresse att ha personal som presterar bättre och mår bra och jag skulle nog tro, utan att ha någon statistik, att den som tränar på jobbet är mindre sjukskriven. Jag vet för min egen del att jag mår bättre och är gladare och piggare när jag fått tränat. Sedan är det många som gärna stoppar i sig en chokladbit eller kaka till kaffet och med träning kan man göra det utan att öka i vikt.